KİLOMETRE TAŞLARI

1903       Eriş Helva, Helvacılığın diyarı olan Isparta’nın Şarki Karaağaç ilçesinden Eskişehir’e gelen Mehmet Emin Şebitci tarafından kurulmuştur.
 
1910       Kançor lakabıyla anılan Mehmet Emin Usta, Eskişehir’de yapmış olduğu birbirinden eşsiz lezzetteki helvaları ile ünlenerek başarılı ve varlıklı bir konuma gelmiştir.
 
1920       Eskişehir’i Yunanlıların işgal etmesi ile işyerleri ve evler yakılmış ve yağmalamıştır. Mehmet Emin Ustanın işleri yavaşlar ve elindeki varlıklarını kaybederek çok sıkıntılı günler geçirir.
 
1922       Elindeki tüm varlığı düşmanlar tarafından alınan Mehmet Emin Usta genç yaşta bu üzüntülere dayanamayıp hastalanır ve çok geçmeden de vefat eder.
 
1923       Mehmet Emin Usta’nın oğlu Süleyman Bayar, babasının ölümünden sonra annesi ve 4 kız kardeşinin geçimini sağlamak için Ankara’ya çok sevdiği Helvacılık mesleğini yapmak için gider. Çok çalışarak ünlü bir usta olur.
 
1947       Süleyman Bayar’ın oğlu Uğur Bayar’da aileden gelen Helvacılık mesleğini çok seviyor ve ilköğretimini tamamladıktan sonra babası Süleyman Bayar tarafından daha iyi yetişmesi için Ankara’da başka bir Helvacının yanına çırak olarak verilir.
 
1953       Uğur Bayar Ankara’dan İstanbul’a gelerek Tahtakale’de bir kişi ile ortaklaşa Helva, Lokum ve Şekerleme imalathanesi açar.
 
1955       İstanbul’da ki ortağı ile yollarını ayıran Uğur Bayar ve babası Süleyman Usta , dedesi Kançor Mehmet Emin Usta’nın 1900’lü yıların başında Eskişehir’de yaptığı Helvacılık mesleğini tekrar bu şehirde açmış oldukları imalathane ile icra etmeye başlarlar.
 
1966       Helvacılık mesleğinin yanında gıda toptancılığı da yapmaya başlayan Süleyman Usta ‘nın oğulları Uğur ve Mehmet Bayar Eriş Kollektif şirketini kurarlar.
 
1972       Çok çalışarak zamanla işlerini geliştiren Uğur ve Mehmet Bayar kardeşler, İstiklal Mahallesinde büyük bir imalathane açarlar.
 
1995       Ortaklıklarını ayıran Uğur Bayar ve abisi Mehmet Bayar sahip oldukları 2 imalathaneyi de paylaşırlar. Uğur Bayar oğulları Murat ve Hasan Hakan Bayar ile ticaret alanındaki yoluna devam eder.
 
2001       Uğur Bayar Estim Toptancılar sitesinde yaptırmış olduğu 1000 m2 kapalı alandaki imalathanede helva ve şekerleme üretmeye devam eder.
 
2002       Murat ve Hasan Hakan Bayar büyük dedelerinden kalan bu mesleğe dört bir koldan sarılarak işlerini büyütmek ve geliştirmek için babaları Hacı Uğur Bayar ile beraber çok çalışırlar ve Organize Sanayi Bölgesinde modern bir fabrika kurmaya karar verirler.
 
2005       Organize sanayi Bölgesinde kurmuş oldukları 2700m2 si kapalı alan ve toplam 5000m2’lik alan modern üretim tesislerinde da gıda güvenliğini ve ürün kalitesini ön planda tutarak ve üretim yapmaya başlarlar.
 
2007       ISO 9001, HACCP ve TSE kalite belgeleri ile üretim kalitelerini arttırırlar.
 
2008       Üretmiş oldukları üstün kalitedeki ürünleri yurtdışına ihraç etmek için çalışmalara başlanır.
 
2009       Ürünlerini üretici- ihracatçı firma ünvanı ile kendileri yurtdışına ihraç etmeye başlarlar.

kalite
Copyright © 2015 Eriş Helva | Tüm Hakları Saklıdır
İşleminiz Gerçekleştiriliyor, Lütfen Bekleyin...