Malzemeler:
· 1 su bardağı ERİŞ tahin,
· 1 çay bardağı pudra şekeri,
· 1 çay bardağı sıvıyağ,
· 4,5 su bardağı un,
· 1 paket kabartma tozu,
· 1 su bardağı kırılmış fındık
Üzeri için:
· pudra şekeri
Yapılışı:
· Bir kabın içerisine Eriş tahinini, pudra şekerini ve sıvı yağı koyarak iyice karıştıralım.
· Fındığı ekleyip yeniden güzelce karıştıralım.
· Unu ve kabartma tozunu ilave edip tahinli kurabiye hamurunu iyice yoğuralım.
· Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirelim ve yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
· Önceden ısıtılmış 180° fırında, tahinli kurabiyelerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
· Servis tabağına alıp biraz soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip süsleyelim.
Afiyet Olsun
Malzemeler:
· 1 litre süt
· 1 su bardağı+1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
· 4 yemek kaşığı un (tepeleme)
· 1 su bardağı ERİŞ tahin
· 4 yemek kaşığı ERİŞ üzüm pekmezi
Yapılışı:
· Şeker, un ve sütü tencereye koyalım. Orta ateşte şeker ve un eriyinceye kadar karıştırarak pişirelim
· Karışım yoğunlaşmaya başlayınca içerisine ERİŞ tahin ve ERİŞ üzüm pekmezini ilave edelim
· Tatlı muhallebi kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
· Kıvama gelen tatlıyı kuplara alalım ve oda sıcaklığına gelinceye kadar soğuttuktan sonra servis yapalım.
Afiyet Olsun
Malzemeler:
· 250 g Eriş Fırında Helva
· 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
· Fırınlanabilir özel kaptaki helvayı, fırına koymadan önce ısının helvanın tüm kısımlarına eşit olarak nüfus edebilmesi için bir bıçak yardımıyla helvanın üst kısmına delikler açalım.
· Sonrasında bir çatal yardımıyla helvayı kabartalım.
· 1 tatlı kaşığı limon suyunu Eriş Fırında Helva’nın üzerine dökelim ve çatal ile hem ezerek hem kabartarak limon suyunun helvaya karışmasını sağlayalım. İsteğe göre içerisine limon kabuğu da rendeleyebiliriz.
· Özel fırınlanabilir kasesi ile birlikte önceden 180 oC ısıtılmış fırında 10 dk. yada üstü kızarana kadar ısıtalım. İsteğe göre üzerine ceviz, fındık veya Antep fıstığı içi kırıntıları koyabiliriz.
UYARI: Fırından çıkan helva çok sıcak olacağından ağzınızı ve dilinizi yakmamanız için bir süre bekledikten sona tüketiniz veya üzerine dondurma koyarak hızlı soğumasını sağlayınız.
Afiyet Olsun
Malzemeler:
· 250 g Eriş Fırında Helva
· 10 g tarçın
· 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
· Fırınlanabilir özel kaptaki helvayı, fırına koymadan önce ısının helvanın tüm kısımlarına eşit olarak nüfus edebilmesi için bir bıçak yardımıyla helvanın üst kısmına delikler açalım.
· Sonrasında bir çatal yardımıyla helvayı kabartalım.
· 10 g tarçın ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu Eriş Fırında Helva’nın üzerine dökelim ve çatal ile hem ezerek hem kabartarak tarçın ve limon suyunun helvaya karışmasını sağlayalım. İsteğe göre içerisine limon kabuğu da rendeleyebiliriz.
· Özel fırınlanabilir kasesi ile birlikte önceden 180 oC ısıtılmış fırında 10 dk. yada üstü kızarana kadar ısıtalım. İsteğe göre üzerine ceviz, fındık veya Antep fıstığı içi kırıntıları koyabiliriz.
UYARI: Fırından çıkan helva çok sıcak olacağından ağzınızı ve dilinizi yakmamanız için bir süre bekledikten sona tüketiniz veya üzerine dondurma koyarak hızlı soğumasını sağlayınız.
Afiyet Olsun
Malzemeler:
· 1 paket margarin,
· 4 yemek kaşık pudra şekeri,
· 1 yumurta (sarısı içine, akı dışına)
· 1 kabartma tozu,
· 1 vanilya,
· Kulak memesi kıvamında olacak şekilde alabildiği kadar un,
· Portakal ya da limon kabuğu rendesi.
· Üzeri için:
· Yumurta akı,
· Dövülmüş fındık ya da şekerli tarçın karışımı da olabilir
· Yeterli miktarda ERİŞ reçel
Yapılışı:
· Belirtilen miktarlardaki malzemeleri bir kaba koyarak hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
· Hamurumuzu yoğurduktan sonra cevizden de büyük parçalar olacak şekilde bölerek yuvarlak şekil verelim.
· Daha sonra baş parmağımızı hamurun ortasına batıralım ve yumurta akına bulayalım.
· Ardından fındık ya da şekerli tarçına bulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve 180 derecede 25 dk kadar pişirelim.
· Kurabiyeler soğuduktan sonrada ERİŞ reçelini kurabiyenin ortasına dökerek servis yapalım.
Afiyet Olsun
Malzemeler:
· 1 su bardağı ERİŞ dut pekmezi
· 1 su bardağı yoğurt
· 1/2 su bardağı sıvı yağ
· 3 yumurta
· 1 paket kabartma tozu
· Aldığı kadar un
· Üzeri için:
· 1 çay bardağı fındık veya ceviz kırığı
Yapılışı:
· Yumurta ve ERİŞ pekmezini çırpalım
· Diğer malzemeleri de ilave ederek yağlanmış kalıba bu karışımı dökelim. Üzerine fındık veya ceviz parçaları serpebiliriz.
· Önceden ısıtılmış fırında 175 0C’de pişirelim.