Lezzetli Tarifler

  • Tahinli Kurabiye


    Malzemeler:
    ·    1 su bardağı  ERİŞ tahin,
    ·    1 çay bardağı pudra şekeri,
    ·    1 çay bardağı sıvıyağ,
    ·    4,5 su bardağı un,
    ·    1 paket kabartma tozu,
    ·    1 su bardağı kırılmış fındık
    Üzeri için:
    ·    pudra şekeri
    Yapılışı:
    ·    Bir kabın içerisine Eriş tahinini, pudra şekerini ve sıvı yağı koyarak iyice karıştıralım.
    ·    Fındığı ekleyip yeniden güzelce karıştıralım.
    ·    Unu ve kabartma tozunu ilave edip tahinli kurabiye hamurunu iyice yoğuralım.
    ·    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirelim ve yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
    ·    Önceden ısıtılmış 180° fırında, tahinli kurabiyelerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
    ·    Servis tabağına alıp biraz soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip süsleyelim.

    Afiyet Olsun

  • Tahinli Pekmezli Kuplar


    Malzemeler:
    ·    1 litre süt
    ·    1 su bardağı+1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
    ·    4 yemek kaşığı un (tepeleme)
    ·    1 su bardağı ERİŞ tahin
    ·    4 yemek kaşığı ERİŞ üzüm pekmezi
    Yapılışı:
    ·    Şeker, un ve sütü tencereye koyalım. Orta ateşte şeker ve un eriyinceye kadar karıştırarak pişirelim
    ·    Karışım yoğunlaşmaya başlayınca içerisine ERİŞ tahin ve ERİŞ üzüm pekmezini ilave edelim
    ·    Tatlı muhallebi kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
    ·    Kıvama gelen tatlıyı kuplara alalım ve oda sıcaklığına gelinceye kadar soğuttuktan sonra servis yapalım.

    Afiyet Olsun

  • Fırında Limonlu Helva

    Malzemeler:
    ·    250 g Eriş Fırında Helva
    ·    1 tatlı kaşığı limon suyu

    Yapılışı:
    ·    Fırınlanabilir özel kaptaki helvayı, fırına koymadan önce ısının helvanın tüm kısımlarına eşit olarak nüfus edebilmesi için bir bıçak yardımıyla helvanın üst kısmına delikler açalım. 
    ·    Sonrasında bir çatal yardımıyla helvayı kabartalım. 
    ·    1 tatlı kaşığı limon suyunu Eriş Fırında Helva’nın üzerine dökelim ve çatal ile hem ezerek hem kabartarak limon suyunun helvaya karışmasını sağlayalım. İsteğe göre içerisine limon kabuğu da rendeleyebiliriz.
    ·     Özel fırınlanabilir kasesi ile birlikte önceden 180 oC ısıtılmış fırında 10 dk. yada üstü kızarana kadar ısıtalım. İsteğe göre üzerine ceviz, fındık veya Antep fıstığı içi kırıntıları koyabiliriz. 


    UYARI: Fırından çıkan helva çok sıcak olacağından ağzınızı ve dilinizi yakmamanız için bir süre bekledikten sona tüketiniz veya üzerine dondurma koyarak hızlı soğumasını sağlayınız.

    Afiyet Olsun

  • Fırında Tarçınlı Helva

    Malzemeler:
    ·    250 g Eriş Fırında Helva
    ·    10 g tarçın
    ·    1 tatlı kaşığı limon suyu

    Yapılışı:
    ·    Fırınlanabilir özel kaptaki helvayı, fırına koymadan önce ısının helvanın tüm  kısımlarına eşit olarak nüfus edebilmesi için bir bıçak yardımıyla helvanın üst kısmına delikler açalım. 

    ·    Sonrasında bir çatal yardımıyla helvayı kabartalım. 

    ·    10 g tarçın ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu Eriş Fırında Helva’nın üzerine dökelim ve çatal ile hem ezerek hem kabartarak tarçın ve limon suyunun helvaya karışmasını sağlayalım. İsteğe göre içerisine limon kabuğu da rendeleyebiliriz.
    ·     Özel fırınlanabilir kasesi ile birlikte önceden 180 oC ısıtılmış fırında 10 dk. yada üstü kızarana kadar ısıtalım. İsteğe göre üzerine ceviz, fındık veya Antep fıstığı içi kırıntıları koyabiliriz. 


    UYARI: Fırından çıkan helva çok sıcak olacağından ağzınızı ve dilinizi yakmamanız için bir süre bekledikten sona tüketiniz veya üzerine dondurma koyarak hızlı soğumasını sağlayınız.


    Afiyet Olsun

  • Reçelli Düğme Kurabiye

    Malzemeler:
    ·    1 paket margarin,
    ·    4 yemek kaşık pudra şekeri,
    ·    1 yumurta (sarısı içine, akı dışına)
    ·    1 kabartma tozu,
    ·    1 vanilya,
    ·    Kulak memesi kıvamında olacak şekilde alabildiği kadar un,
    ·    Portakal ya da limon kabuğu rendesi.
    ·    Üzeri için:
    ·    Yumurta akı,
    ·    Dövülmüş fındık ya da şekerli tarçın karışımı da olabilir
    ·    Yeterli miktarda ERİŞ reçel


    Yapılışı:
    ·    Belirtilen miktarlardaki malzemeleri bir kaba koyarak hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. 
    ·    Hamurumuzu yoğurduktan sonra cevizden de büyük parçalar olacak şekilde bölerek yuvarlak şekil verelim. 
    ·    Daha sonra baş parmağımızı hamurun ortasına batıralım ve yumurta akına bulayalım. 
    ·    Ardından fındık ya da şekerli tarçına bulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve 180 derecede 25 dk kadar pişirelim. 
    ·    Kurabiyeler soğuduktan sonrada ERİŞ reçelini kurabiyenin ortasına dökerek servis yapalım.

    Afiyet Olsun

     

  • Dut Pekmezli Kek

    Malzemeler:
    ·    1 su bardağı ERİŞ dut pekmezi
    ·    1 su bardağı yoğurt
    ·    1/2 su bardağı sıvı yağ
    ·    3 yumurta
    ·    1 paket kabartma tozu
    ·    Aldığı kadar un
    ·    Üzeri için:
    ·    1 çay bardağı fındık veya ceviz kırığı


    Yapılışı:
    ·    Yumurta ve ERİŞ pekmezini çırpalım 
    ·    Diğer malzemeleri de ilave ederek yağlanmış kalıba bu karışımı dökelim. Üzerine fındık veya ceviz parçaları serpebiliriz.
    ·    Önceden ısıtılmış fırında 175 0C’de pişirelim.

kalite
Copyright © 2015 Eriş Helva | Tüm Hakları Saklıdır
İşleminiz Gerçekleştiriliyor, Lütfen Bekleyin...